Σοφία Βούλτεψη

Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου

Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

Πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, πρώτη γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπος

Δημοσιογράφος

Σπουδές

Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Δημόσιο Δίκαιο & Πολιτικές Επιστήμες). Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Απόφοιτος της Ιταλικής Σχολής Αθηνών (Δίπλωμα Ειδικότητας στην Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία)

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Δημοσιογράφος με μακρά θητεία σε καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά, αρχισυντάκτης σε ημερήσιες εφημερίδες και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ειδικότητά της το διεθνές ρεπορτάζ με σημαντικές αποστολές για την κάλυψη μεγάλων παγκόσμιων γεγονότων και πολεμικών συγκρούσεων. Έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση. Με εντολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και κατόπιν αιτήματος της ΔΟΔ ερεύνησε τις συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του Οτσαλάν στα Μουδανιά. Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και μέλος του ΕΣΡ.

Κομματική και Κοινοβουλευτική Δράση

Έχει διατελέσει κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων, τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης, μέλος πολλών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τα Άτομα με Αναπηρία, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Καταπολέμηση του Τράφικινγκ.

Διεθνής Κοινοβουλευτική Δράση

Έχει διατελέσει μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και του ΟΣΕΠ

Προσωπικά στοιχεία:
Παντρεμένη, με 2 παιδιά. Κόρη του αείμνηστου δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, που είχε διερευνήσει και αποκαλύψει την υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.