1. Τι ιδιότητα πρέπει να έχω για να παρακολουθήσω τις εργασίες;

Πρέπει να είστε δημοσιογράφος ή εργαζόμενος στην Ενημέρωση. Αν έχετε άλλη ιδιότητα που θεωρείτε ότι είναι συναφής με τον χώρο μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα συμμετοχής σημειώνοντας την ιδιότητά σας στο πεδίο που προβλέπει η σχετική ηλεκτρονική φόρμα. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θα εξετάσει το αίτημα σας και θα ενημερωθείτε. 

2. Έχω υποβάλει ηλεκτρονικά αίτημα συμμετοχής. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Θα ειδοποιηθείτε από την Οργανωτική Επιτροπή σχετικά με τη συμμετοχή σας. Οι θέσεις συμμετοχής με φυσική παρουσία είναι περιορισμένες. Αν οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις διαθέσιμες θέσεις, η επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της κάθε αίτησης σε συνάρτηση με τη γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα στη σύνθεση των συνέδρων.

3. Θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι για να παρακολουθήσω τις εργασίες;

Η συμμετοχή στο 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης είναι δωρεάν. Οι διοργανωτές θα καλύψουν τη διαμονή σας (δύο διανυκτερεύσεις) και τη μετάβασή σας στη Σαμοθράκη.

Καλύπτονται αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση), εισιτήρια τρένου ή ΚΤΕΛ. Για την οδική μετακίνηση με ΙΧ προβλέπεται αποζημίωση ανά όχημα και ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση από την αφετηρία της διαδρομής ως την Αλεξανδρούπολη. 

4. Πρέπει να φροντίσω ο ίδιος/η ίδια για τα εισιτήρια και τη διαμονή μου; 

Αν θα ταξιδέψετε αεροπορικά, όχι. Ταξιδιωτικό πρακτορείο θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα εκδώσει τα εισιτήριά σας. Αν ταξιδέψετε με τρένο ή με το ΚΤΕΛ, φροντίστε οι ίδιοι για τα εισιτήρια και προσκομίστε την απόδειξη πληρωμής για να αποζημιωθείτε. Για τη διαμονή σας θα ενημερωθείτε επίσης από το ταξιδιωτικό γραφείο.